Ligging

Waar ligt De Hofstee?

De Hofstee vindt u in het charmante kunstenaarsdorp Warns. Het dorpje is centraal gelegen in de gemeente Súdwest Fryslân, zodat de B&B een ideale uitvalsbasis vormt. De vakantiewoning staat op loopafstand van het Johan Friso kanaal. Dit kanaal geeft watersportliefhebbers toegang tot het IJsselmeer en de Friese meren. De Hofstee is een unieke locatie waar u heerlijk tot rust kunt komen. Mocht u toch op zoek zijn naar wat vermaak in de vorm van actieve of culturele uitjes, dan is de B&B een ideale plaats om te verblijven. Dit alles maakt De Hofstee uitermate geschikt voor een heerlijke vakantie in de vorm van een lang of korter verblijf. U kunt in en rond B&B de Hofstee volop genieten van het buitenleven!

Warns

Het pittoreske dorpje Warns telt zo’n 800 inwoners. Het ligt op zo’n vier kilometer afstand van het IJsselmeer en de dichtstbijzijnde stad vindt u op eendezelfde afstand.

Warns is een lintdorp. Het is circa 3 kilometer lang en telt maar liefst zes verschillende jachthavens. De buurtschappen Skarl en Laaxum zijn in de loop van tijd onderdeel van het dorp geworden.

In de zomermaanden is Warns erg in trek bij de watersporter. Dat is ook niet zo gek, want het Johan Friso kanaal stroomt dwars door het dorp heen. Dit kanaal is het de belangrijkste vaarweg tussen het aan het IJsselmeer gelegen Stavoren en de Friese meren. 

Doordat diverse kunstenaars hier hun vaste plek hebben gevonden, mag Warns met recht een ‘kunstenaarsdorp’ worden genoemd.

 
Wij hebben genoten van onze Sylvesteravond en komen graag terug in de prachtige woning.
Jan en Sandra