Waar ligt De Hofstee...

Prachtig vakantiehuis en B&B Centraal gelegen in Zuidwest Friesland, aan de doorgaande Elfsteden (schaats) route, in het charmante kunstenaarsdorp Warns vindt u de prachtige verbouwde vakantiewoning De Hofstee.  De vakantiewoning ligt nabij het Johan Frisokanaal en geeft waterliefhebbers toegang tot het IJsselmeer en de Friese meren. Een unieke locatie waar u heerlijk tot rust komt en van waaruit u ook actieve en culturele uitjes kunt maken. De Hofstee is dé perfecte uitvalsbasis voor fiets-, water-, natuur- en cultuurliefhebbers. Deze combinatie maakt De Hofstee ideaal voor een heerlijke vakantie of een kort verblijf. U geniet hier volop van het buitenleven! Kom kennis maken met de fantastische omgeving!

Warns

Een pittoresk dorpje met ongeveer 800 inwoners, gelegen in de mooie provincie Friesland, op slechts 4 kilometer afstand van het IJsselmeer en het stadje Stavoren.

 Warns is een lintdorp met een lengte van ca. 3 kilometer met zes verschillende jachthavens. De buurtschappen Skarl en Laaxum maken deel uit van het dorp.

Gelegen aan het Johan Frisokanaal, het belangrijkste inlaatkanaal van Friesland, passeren ’s zomers vele schepen de brug bij Warns om van Stavoren naar de Friese meren en in omgekeerde richting te varen.

Doordat diverse kunstenaars hier hun vaste plek hebben gevonden, mag Warns met recht een ‘kunstenaarsdorp’ worden genoemd.

 

Schitterende schoonheid

De Staverse jollen wedstrijd bij Laaxum is een van de jaarlijkse evenementen.

Gezelligheid... binnen en buiten

In De Hofstee zijn er spelletjes voor volwassenen en kinderen. Daarnaast is er een grote keuze uit leesboeken, dvd's en cd's. Verder is er voldoende informatiemateriaal over activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving aanwezig.

Culturele provincie Friesland 2018

Bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn: * Leeuwarden als culturele hoofdstad 2018 * Sneek met zijn Waterpoort * Harlingen en Holwerd met veerdiensten naar de Waddeneilanden * Lemmer met zijn strand en toegang tot het IJsselmeer en de Friese meren en het beroemde ir. D.F. Woudagemaal * Bolsward, Hanzestad, met mooie monumenten zoals het stadhuis en de Martinikerk met het Hinsz orgel * Workum met het Jopie Huisman museum * Franker met het Eise Eisinga Planetarium.

Arrangement

Op dit moment nog geen arrangementen

Wij hebben genoten van onze Sylvesteravond en komen graag terug in de prachtige woning.
Jan en Sandra